Jídlo na Mallorce
Typickou místní pochoutkou je polévka sopa mallorquín – silný a hustý vývar s masem, zeleninou a kousky bílého chleba.
Španělským národním je paella, rizoto s mořskými plody, masem a zeleninou, dochucené šafránem.
Specialitou Mallorky je bílý toust - pa ambi oli - potřený olivovým olejem a dužinou z rajčat, ke kterému se podává sušená šunka, olivy, sýr či klobása.
Dezerty
Španělé mají rádi sladké, a proto zakončí každý oběd či večeři moučníkem. Může to být puding, zmrzlina, či ovoce. Obvykle nesmí chybět mandlové zákusky, sušenky z cukru, skořice a citrónu či nejznámější baleárská specialita z kynutého těsta – plněný či dutý koláč ve tvaru šnečí ulity – ensaimada.
Nápoje
K jídlu se pijí lehká stolní vína, oblíbeným nápojem je sangria vyrobená z červeného vína a kousků ovoce. Místní obyvatelé pijí na konci jídla kávu a typický bylinný nebo ovocný likér podávaný jako digestiv.